طرز تهیه سوتلاچ ترکی با شیر تازه| دسر اصیل و خوشمزه

طرز تهیه سوتلاچ ترکی با شیر تازه

طرز تهیه سوتلاچ ترکی با شیر تازه| دسر اصیل و خوشمزه

اگه اهل دسرهای ترکی باشی، حتما اسم سوتلاچ به گوشت خورده. یه دسر ساده و پرطرفدار که با برنج و شیر درست میشه و طعم لطیفش همه رو شیفته خودش میکنه. امروز قراره یاد بگیریم طرز تهیه سوتلاچ ترکی با شیر تازه چطوریه و چطور میشه توی خونه مثل قنادی های ترکیه آماده اش کرد.

مواد لازم برای سوتلاچ

مواد اولیهمقدار
برنج نیم دانهنصف لیوان
شیر تازه۴ لیوان
شکر۱ لیوان
نشاسته ذرت۲ قاشق غذاخوری
وانیلنصف قاشق چایخوری
کره۲۰ گرم
دارچینبرای تزیین
مواد لازم برای سوتلاچ

دنبال طعم های خاصی؟ وبلاگ برمن فود پر از نکات و دستورهای آشپزیه که عاشقش میشی.

مرحله اول: آماده سازی برنج

  • برنج رو خوب بشور تا نشاسته اضافی اش بره.
  • بعد با یک لیوان آب روی حرارت ملایم بذار تا نیم پز بشه و آبش تقریبا کشیده بشه.
  • این مرحله باعث میشه دسر بافت نرم و یکدست داشته باشه.

مرحله دوم: اضافه کردن شیر تازه

  • حالا شیر تازه رو به برنج اضافه کن.
  • حرارت رو ملایم نگه دار و مدام هم بزن تا برنج توی شیر کاملا بپزه.
  • اینجا بوی شیر تازه و برنج حسابی آشپزخونه رو پر میکنه.
سوتلاچ ترکیه ای

برای دستور پخت های بیشتر مثل همین سوتلاچ ترکی، به وبلاگ برمن فود سر بزن و ایده بگیر.

مرحله سوم: شیرین کردن سوتلاچ

  • وقتی برنج نرم شد، شکر رو بریز و هم بزن تا کامل حل بشه.
  • شیرینی این دسر کاملا سلیقه ایه. میتونی کمی بیشتر یا کمتر بریزی.

مرحله چهارم: غلیظ کردن با نشاسته

  • نشاسته رو توی نصف لیوان آب سرد حل کن تا گلوله نشه.
  • بعد کم کم به مخلوط اضافه کن و مدام هم بزن.
  • این کار باعث میشه سوتلاچ قوام بگیره و بافت کشدار و لطیفی داشته باشه.

مرحله پنجم: عطر و طعم نهایی

  • وانیل و کره رو اضافه کن.
  • این دو تا مواد کاراکتر اصلی سوتلاچ رو میسازن و طعمش رو خاص تر میکنن.
  • اجازه بده ۵ دقیقه دیگه روی حرارت بمونه.
دسر ترکیه ای

میخوای دسرهات خوش عطرتر بشن؟ سری به فروشگاه برمن فود بزن و با ادویه های مخصوص آشنا شو.

مرحله ششم: سرو و تزیین

  • سوتلاچ آماده شده رو داخل کاسه یا ظرف های سفالی بریز.
  • وقتی کمی خنک شد، روش دارچین بپاش.
  • میتونی برای تنوع از پودر پسته یا خلال بادام هم استفاده کنی.

نکات طلایی در طرز تهیه سوتلاچ ترکی با شیر تازه

  • حتما از شیر تازه استفاده کن تا عطر و طعم اصلی دسر حفظ بشه.
  • اگه میخوای مثل نسخه ترکی استانبولی باشه، میتونی ظرف های سفالی رو بعد از پر کردن، چند دقیقه داخل فر بذاری تا روی سوتلاچ برشته بشه.
  • این دسر هم به صورت گرم و هم سرد سرو میشه، ولی بیشتر سرد خورده میشه.

نتیجه گیری

دیدی درست کردن سوتلاچ اصلا سخت نیست؟ با چندتا ماده ساده مثل شیر تازه، برنج و شکر میشه یه دسر فوق العاده خوشمزه درست کرد. حالا که طرز تهیه سوتلاچ ترکی با شیر تازه رو یاد گرفتی، میتونی هر وقت هوس یه دسر سبک کردی، سریع آماده اش کنی.

سوالات متداول درباره سوتلاچ ترکی با شیر تازه

1.سوتلاچ ترکی با شیر تازه چند دقیقه طول می‌کشه؟
تهیه این دسر کمی حوصله می‌خواد ولی ارزشش رو داره. معمولا حدود ۴۵ دقیقه زمان لازمه تا برنج کاملا بپزه و با شیر ترکیب بشه. در این مدت مواد کم‌کم غلیظ میشن و به قوام مطلوب می‌رسن. نکته مهم اینه که حرارت باید ملایم باشه و مرتب هم زده بشه تا ته نگیره.

2.میشه به جای نشاسته از آرد استفاده کرد؟
بله، بعضی‌ها برای غلیظ کردن سوتلاچ از آرد سفید استفاده می‌کنن. اما تجربه نشون داده نشاسته بافت نرم‌تر، لطیف‌تر و کشدارتر به دسر میده. با آرد هم میشه درست کرد ولی اون حس ابریشمی که سوتلاچ اصل ترکی داره، کمتر میشه.

3.بهترین برنج برای سوتلاچ چیه؟
برنج نیم‌دانه یا هر نوع برنجی که زودتر له بشه و سریع نرم بشه بهترین انتخابه. چون در این دسر نیازی به قد کشیدن برنج نیست و اتفاقا هرچی نرم‌تر باشه، بافت یکنواخت‌تر و خامه‌ای‌تری درست میشه.

4.میشه سوتلاچ رو تو یخچال نگه داشت؟
بله، این دسر خوشمزه تا ۳ روز داخل یخچال موندگاره و کیفیتش حفظ میشه. فقط بهتره روی ظرف‌ها سلفون بکشی تا بوهای دیگه جذب نکنه. موقع سرو هم می‌تونی کمی دارچین یا پودر پسته تازه روش بپاشی تا دوباره طعم و ظاهرش جذاب بشه.

5.آیا سوتلاچ فقط شیرین سرو میشه؟
بله، سوتلاچ ذاتا یک دسر شیرینه. حذف شکر باعث میشه طعم اصلی و اصیلش از بین بره. البته می‌تونی مقدار شکر رو با توجه به ذائقه‌ات کمتر یا بیشتر کنی.

مقالات مرتبط:

  1. کمپوت هلو خوش‌عطر و خوشمزه| دسر خانگی ساده و محبوب
  2. طرز تهیه تارت تروپزین (Tarte Tropézienne): کیک فرانسوی مشهور سن‌ تروپه
  3. کیک بادام فرانسوی (Almond Gâteau Breton): دسر کلاسیک و اصیل از قلب بریتانی فرانسه
این آموزش را دوست داشتید؟
لایک:
نظر شما:
بوکمارک:
اشتراک گذاری:
پر بحث‌ترین مطالب
عضویت در خبرنامه

اولین نفری باش که از تخفیف‌ها، آموزش‌ها و تازه‌ترین مطالب باخبر می‌شی. فقط کافیه ایمیلت رو وارد کنی!

شما می‌توانید به راحتی با استفاده از شبکه های اجتماعی خود، این آموزش ها و مقالات را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اشتراک گذاری:

آخرین مقالات سایت

آخرین آموزش غذاهای سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی آموزش ها: