آموزش دال عدس قرمز با اسفناج (منبع فولات و پروتئین)

آموزش دال عدس قرمز با اسفناج (منبع فولات و پروتئین)

آموزش دال عدس قرمز با اسفناج (منبع فولات و پروتئین)

اگه دنبال یه غذای مقوی، گیاهی و سریع هستی که هم سیرت کنه و هم به بدنت حسابی انرژی بده، دال عدس قرمز با اسفناج بهترین انتخابه. این غذا یه ترکیب بی‌نظیره از عدس قرمز پر از پروتئین و اسفناج غنی از فولات و آهنه. علاوه بر اینکه خیلی خوش‌عطره، توی کمتر از یه ساعت آماده میشه و برای روزهایی که وقت زیادی برای آشپزی نداری، عالیه. توی این مقاله یاد می‌گیریم آموزش دال عدس قرمز با اسفناج مرحله‌به‌مرحله چطوریه تا یه وعده سالم و لذیذ درست کنی.

مواد لازم

مواد اولیهمقدار
عدس قرمز۱ لیوان
اسفناج تازه خرد شده۲ لیوان
پیاز متوسط۱ عدد
سیر۲ حبه
گوجه فرنگی خرد شده یا پوره۲ عدد متوسط
زردچوبه۱ قاشق چایخوری
پودر کاری یا گرام ماسالانصف قاشق چایخوری
فلفل سیاهبه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم
روغن یا کره۲ قاشق غذاخوری
آبحدود ۴ لیوان
آبلیمو تازه۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
مواد لازم برای آموزش دال عدس قرمز با اسفناج

اگه عاشق غذاهای سالم و سریع هستی، سایت برمن فود پر از ایده‌های خوشمزه برای توئه.

مرحله اول: آماده‌سازی عدس

عدس قرمز رو بشور و داخل قابلمه بریز. بعد حدود ۴ لیوان آب بهش اضافه کن و بذار روی حرارت ملایم بپزه. این نوع عدس خیلی زود می‌پزه و در ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حسابی نرم میشه. موقع پخت حتما کف روی عدس رو بگیر تا غذا شفاف‌تر و خوش‌ظاهرتر باشه.


مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سیر

تو یه ماهیتابه جداگانه، روغن یا کره رو داغ کن. پیاز خرد شده رو اضافه کن و تفت بده تا طلایی بشه. بعد سیر رنده شده رو اضافه کن و فقط چند ثانیه تفت بده تا بوی خوشش دربیاد. این ترکیب پایه عطر دال عدسه.


مرحله سوم: افزودن ادویه‌ها

حالا وقت اضافه کردن زردچوبه، کاری، فلفل و کمی نمکه. اگه عاشق طعم تند هستی می‌تونی یه ذره فلفل قرمز یا پودر چیلی هم بریزی. ادویه‌ها رو کمی با پیاز و سیر تفت بده تا عطرشون باز بشه.


مرحله چهارم: اضافه کردن گوجه و اسفناج

گوجه‌های خرد شده یا پوره‌شده رو به مخلوط اضافه کن و حدود ۵ دقیقه بذار بجوشه تا به حالت سس دربیاد. حالا اسفناج خرد شده رو اضافه کن و اجازه بده با گوجه‌ها ترکیب بشه. اسفناج موقع پخت حجمش کم میشه، پس نگران زیاد بودنش نباش.


مرحله پنجم: ترکیب نهایی

وقتی عدس قرمز کاملا پخت و نرم شد، مخلوط گوجه و اسفناج رو بهش اضافه کن. همه مواد رو با هم مخلوط کن و اجازه بده حدود ۱۰ دقیقه دیگه با حرارت ملایم بجوشه تا طعم‌ها خوب با هم یکی بشن. در آخر، اگه دوست داری طعمش کمی تیزتر بشه، یه قاشق آبلیمو تازه بهش اضافه کن.

اگه بخوای دال عدست غلیظ‌تر بشه، کمی از آبش رو کمتر کن یا چند دقیقه بیشتر بجوشون.

برای یاد گرفتن طرز تهیه غذاهای پر پروتئین و کم‌چرب، مقالات آشپزی برمن فود رو از دست نده.

نکات طلایی در آموزش دال عدس قرمز با اسفناج

  • اگه بخوای دال عدست غلیظ‌تر بشه، کمی از آبش رو کمتر کن یا چند دقیقه بیشتر بجوشون.
  • برای عطر خاص‌تر می‌تونی از یه تکه کره حیوانی یا روغن زیتون استفاده کنی.
  • می‌تونی کمی شیر نارگیل هم بهش اضافه کنی تا طعمش شبیه دال هندی بشه.
  • این غذا رو میشه با نان سبوس‌دار یا برنج قهوه‌ای سرو کرد.

ارزش غذایی دال عدس با اسفناج (در هر سهم تقریبی)

ماده مغذیمقدار تقریبی
کالری۲۱۰
پروتئین۱۴ گرم
فیبر۸ گرم
فولات۱۸۰ میکروگرم
آهن۳ میلی‌گرم
چربی۴ گرم

خواص دال عدس قرمز با اسفناج

  • منبع غنی فولات: فولات برای ساخت گلبول‌های قرمز و سلامت مغز ضروریه.
  • پروتئین بالا: عدس قرمز منبع عالی پروتئین گیاهیه.
  • کم‌چرب و کم‌کالری: برای رژیم‌های کاهش وزن عالیه.
  • آهن و ویتامین C: ترکیب عدس و اسفناج به جذب بهتر آهن کمک می‌کنه.
ارزش غذایی دال عدس با اسفناج

دنبال دستورهای سالم و گیاهی هستی؟ سری به وبلاگ برمن فود بزن و با غذاهای مقوی بیشتر آشنا شو.

سوالات متداول

آیا میشه دال عدس با اسفناج رو فریز کرد؟

بله، بعد از خنک شدن می‌تونی در ظرف دربسته تا دو هفته در فریزر نگه داری.

دال عدس با اسفناج تند سرو میشه؟

در نسخه اصلی هندیش تنده، اما می‌تونی میزان ادویه رو طبق ذائقه خودت تنظیم کنی.

میشه از عدس سبز استفاده کرد؟

میشه، ولی عدس قرمز بافت نرم‌تر و رنگ بهتری به غذا میده.

نتیجه‌گیری

با این دستور ساده و خوش‌عطر، دیگه دال عدس برات فقط یه غذای گیاهی ساده نیست، بلکه یه وعده کامل و مقویه. ترکیب عدس قرمز و اسفناج یه بمب از فولات، پروتئین و مواد معدنیه که هم سالمه و هم سیرکننده. پس همین امروز امتحانش کن و طعم یه غذای سالم و متفاوت رو بچش.

مطالب مرتبط:

  1. عدس‌ پلو یزدی؛ غذای ساده‌ی اصیل با پیاز داغ فراوان
  2. 7 منبع پروتئین گیاهی ارزان قیمت برای ورزشکاران وگان
  3. حلیم شیر و بادام | غذای سنتی بدون گوشت برای گیاه خواران با طبع گرم و مقوی
  4. طرز تهیه همبرگر گیاهی خانگی با لوبیا سیاه و دانه چیا |گزینه‌ای عالی برای وگان‌ها و رژیم‌های بدون گوشت

این آموزش را دوست داشتید؟
لایک:
نظر شما:
بوکمارک:
اشتراک گذاری:
پر بحث‌ترین مطالب
عضویت در خبرنامه

اولین نفری باش که از تخفیف‌ها، آموزش‌ها و تازه‌ترین مطالب باخبر می‌شی. فقط کافیه ایمیلت رو وارد کنی!

شما می‌توانید به راحتی با استفاده از شبکه های اجتماعی خود، این آموزش ها و مقالات را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اشتراک گذاری:

آخرین مقالات سایت

آخرین آموزش غذاهای سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی آموزش ها: