کمپوت هلو خوشعطر و خوشمزه| دسر خانگی ساده و محبوب
کمپوتها همیشه یکی از خاطرهانگیزترین دسرهای خونههای ایرانی بودن. چه روزهای تابستونی که مامان یا مادربزرگ یه شیشه کمپوت خنک از یخچال درمیآوردن و همه دور میز جمع میشدیم. بین همه کمپوتها، کمپوت هلو خوشعطر و خوشمزه یه چیز دیگهست. هم شیرینی طبیعی میوه رو داره، هم یه طعم خنک و دلبرانه که آدم رو یاد تابستون میندازه.
توی این مقاله قدم به قدم یاد میگیریم چطور کمپوت هلو درست کنیم، چطوری نگهش داریم، با چی سرو کنیم و چه فوتوفنهایی برای خوشمزهتر شدنش لازمه.
چرا کمپوت هلو انقدر محبوبه؟
- هلوی رسیده خودش یه میوه پرطرفداره.
- کمپوت کردن باعث میشه ماندگاری هلو بیشتر بشه.
- برای دسر، صبحونه یا حتی کنار کیک عالیه.
- خیلی راحت توی خونه درست میشه.
مواد لازم برای کمپوت هلو خوشعطر و خوشمزه
برای ۴ نفر:
- هلو رسیده و سفت: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۱ پیمانه (قابل کم یا زیاد کردن)
- آب: ۴ پیمانه
- آب لیمو تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: ۱ عدد
- وانیل: نصف قاشق چایخوری

آموزش طرز تهیه شربت هلو خانگی حرفه ای در 7 گام
طرز تهیه کمپوت هلو خوشعطر و خوشمزه
مرحله اول: آمادهسازی هلو
هلوها رو بشور و پوست بگیر. بهتره از هلوهای زرد و سفت استفاده کنی که موقع پخت له نشن. اگه خواستی میتونی نصفشون کنی و هسته رو دربیاری یا به صورت کامل بذاری.
مرحله دوم: درست کردن شربت
توی یه قابلمه آب و شکر رو بریز و بذار روی حرارت. وقتی به جوش اومد، چوب دارچین و وانیل رو اضافه کن. این ترکیب بوی فوقالعادهای به کمپوت میده.
مرحله سوم: اضافه کردن هلو
هلوهای آماده شده رو توی شربت بنداز و بذار حدود ۱۵ دقیقه بجوشن. نباید له بشن، فقط کافییه نرم و خوشبو بشن.
مرحله چهارم: آب لیمو برای تازه موندن
وقتی هلوها نیمپز شدن، آب لیمو رو اضافه کن. این کار باعث میشه رنگ کمپوت قشنگ بمونه و موندگاری بیشتری پیدا کنه.
مرحله پنجم: خنک کردن و سرو
کمپوت رو بذار خنک بشه. میتونی توی شیشههای تمیز بریزی و داخل یخچال نگه داری.

دستورهای خوشمزهتر رو در وبلاگ برمن فود بخون و ایده بگیر: کلیک کن
جدول خلاصه مواد و زمان پخت
| مرحله | مواد | زمان تقریبی |
|---|---|---|
| آمادهسازی | شستن و پوست گرفتن هلو | ۱۰ دقیقه |
| شربت | آب + شکر + دارچین + وانیل | ۱۵ دقیقه |
| پخت هلو | اضافه کردن هلو به شربت | ۱۵ دقیقه |
| نهایی | اضافه کردن آب لیمو و خنک شدن | ۱۰ دقیقه |
فوتوفنهای طلایی برای کمپوت هلو خوشعطر و خوشمزه
- همیشه هلوهای نیمسفت انتخاب کن تا له نشن.
- شکر رو میتونی کمتر بریزی یا با عسل جایگزین کنی.
- اضافه کردن چند قطره گلاب هم عطر کمپوت رو خاصتر میکنه.
- برای رنگ زیباتر، کمی زعفران دم کرده هم میشه استفاده کرد.
روش نگهداری کمپوت هلو
- داخل شیشههای استریل شده بریز.
- در یخچال تا یک هفته موندگاره.
- برای مدت طولانیتر میتونی شیشهها رو به روش کنسرو بجوشونی.

دنبال ادویههای اصل و تازه هستی؟ از فروشگاه ادویه برمن فود دیدن کن.
سرو کمپوت هلو خوشعطر و خوشمزه
- به تنهایی به عنوان دسر
- کنار بستنی وانیلی
- همراه کیک اسفنجی یا چیزکیک
- در سالاد میوه
- حتی به عنوان صبحانه همراه با اوتمیل یا ماست
سوالات متداول
آیا میشه کمپوت هلو رو بدون شکر درست کرد؟
بله، میتونی با عسل یا شیرینکننده طبیعی جایگزین کنی.
هلو باید پوست گرفته بشه؟
بهتره بله، چون پوست باعث میشه کمپوت ظاهر خوبی نداشته باشه.
میشه کمپوت رو فریز کرد؟
بله، میتونی توی ظرف دربسته بریزی و تا ۳ ماه در فریزر نگه داری.
دارچین و وانیل لازمه؟
ضروری نیست ولی برای خوشعطر شدن خیلی پیشنهاد میشه.
کمپوت هلو چند روز موندگاره؟
در یخچال حدود یک هفته و در صورت کنسرو کردن تا چند ماه.
جمعبندی
دیدی درست کردن کمپوت هلو خوشعطر و خوشمزه اصلا سخت نیست؟ با چند تا هلو، کمی شکر و چند ادویه ساده میشه یه دسر خوشمزه و سالم درست کرد که هم تابستون و هم زمستون میشه ازش لذت برد.