طرز تهیه نان پیتای گندم | سفری به قلب خاورمیانه
داستان عاشقانهای با نان پیتا
روبی ویتمر از گوشن، ایندیانا، عاشق نانهای پیتای رستورانی بود اما هر بار که سعی میکرد در خانه آنها را بپزد، ناامید میشد. تا اینکه بالاخره رازی را کشف کرد که زندگیاش را تغییر داد – نان پیتای خانگی میتواند حتی بهتر از نمونه رستورانی باشد! این دستور، حاصل تلاش های بی وقفه او برای رسیدن به نان پیتای کامل است.
چرا نان پیتا خاص است؟
بافت کامل: برخلاف بسیاری از نانهای پیتای خانگی، این نانها واقعاً باد میکنند و جیب تشکیل میدهند
سالم و مغذی: با آرد گندم کامل، سرشار از فیبر و مواد مغذی
سریع و آسان: تنها 40 دقیقه آمادهسازی و 10 دقیقه پخت
چند منظوره: ایده آل برای ساندویچ، فلافل، شاورما یا حتی به عنوان نان سفره
مواد لازم (برای 12 عدد نان پیتا)
مواد اصلی:
- 2 بسته (هر کدام ¼ اونس) مخمر خشک فعال
- 2 پیمانه آب گرم (110 تا 115 درجه فارنهایت)
- ½ قاشق چایخوری عسل
- ¼ پیمانه روغن زیتون
- 1 قاشق غذاخوری نمک
- 5 تا 6 پیمانه آرد گندم کامل
- آرد ذرت برای پاشیدن

طعمی که ماندگار است! ادویه های طبیعی برمن فود را امتحان کنید و کیفیت آشپزی خود را ارتقا دهید.
طرز تهیه نان پیتای گندم قدم به قدم
1.فعال سازی مخمر (5 دقیقه)
در یک کاسه بزرگ، مخمر را در ½ پیمانه آب گرم حل کنید. عسل را اضافه کرده و 5 دقیقه صبر کنید تا کف کند. این مرحله بسیار مهم است – اگر کف نکرد، یعنی مخمر فعال نیست و باید با مخمر تازه شروع کنید.
2.تشکیل خمیر (10 دقیقه)
- روغن، نمک و 3 پیمانه آرد گندم کامل را اضافه کنید
- 1½ پیمانه آب گرم باقیمانده را بریزید
- با قاشق چوبی هم بزنید تا نرم شود
- به تدریج آرد اضافه کنید تا خمیر نرمی تشکیل شود
3.ورز دادن (8-6 دقیقه)
خمیر را روی سطح آردپاشی شده بریزید و ورز دهید تا صاف و کشسان شود. نکته کلیدی: خمیر نباید خیلی خشک باشد، کمی چسبندگی طبیعی است.

آشپزی بدون ادویه کامل نمی شود. همین حالا وارد فروشگاه برمن فود شوید و انتخاب کنید.
4.اولین استراحت (1.5 ساعت)
- خمیر را در کاسه چرب شده قرار دهید
- روی آن را بپوشانید
- در جای گرم بگذارید تا دو برابر شود
5.شکل دهی (10 دقیقه)
- خمیر را پانچ کنید تا هوا خارج شود
- به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید
- هر قسمت را به شکل توپ درآورید
- روی سطح آردپاشی شده، هر توپ را به قطر 8 اینچ (20 سانتیمتر) باز کنید
- روی سینی آردپاشی شده قرار دهید

6.استراحت دوم (20 دقیقه)
نانها را بپوشانید و 20 دقیقه استراحت دهید. این مرحله برای باد کردن نانها حیاتی است!
7.پخت سحرآمیز (10-8 دقیقه)
- فر را روی 475 درجه فارنهایت (245 درجه سانتیگراد) گرم کنید
- سینی پخت را با آرد ذرت بپاشید
- نانها را روی سینی بچینید
- وسط فر قرار دهید
- نانها را برنگردانید! آنها خودشان باد میکنند
- بیرون آورده و روی دستمال بپوشانید تا نرم بمانند

رازهای موفقیت 100% تضمینی
نکات طلایی:
- دمای آب: حتماً با دماسنج چک کنید – خیلی داغ مخمر را میکشد
- ضخامت یکنواخت: همه نانها باید ضخامت مشابه داشته باشند
- فر کاملاً داغ: فر باید کاملاً گرم باشد قبل از پخت
- برنگردانید: نانها را در فر برنگردانید – این راز باد کردن است
- پوشاندن سریع: بلافاصله بعد از پخت بپوشانید تا نرم بمانند
ایده های خلاقانه برای سرو نان پیتا
پیتا پاکت سالاد:
- نان را نصف کنید
- با کاهو، گوجه، خیار، پیاز قرمز پر کنید
- سس یوگورت یا تحینی اضافه کنید
پیتا چیپس:
- نانها را مثلثی برش دهید
- با روغن زیتون و ادویه برس بزنید
- در فر 350 درجه، 10 دقیقه برشته کنید
صبحانه مدیترانه ای:
- نان را گرم کنید
- با حمص، لبنه، زیتون و گوجه سرو کنید

برای یاد گرفتن دستور پخت نان های بیشتر کلیک کنید.
نگهداری نان پیتا
نگهداری کوتاه مدت:
- دمای اتاق: 3 روز در کیسه پلاستیکی
- یخچال: تا یک هفته در ظرف دربسته
انجماد حرفهای:
- نانها را جداگانه در فریزر بچینید
- بعد از انجماد، در کیسه فریزر قرار دهید
- تا 3 ماه قابل نگهداری
- برای مصرف: 30 ثانیه در مایکروویو یا 5 دقیقه در فر
ارزش غذایی هر نان پیتا
- کالری: 212
- چربی: 5 گرم (1 گرم اشباع)
- سدیم: 593 میلیگرم
- کربوهیدرات: 37 گرم
- فیبر: 6 گرم
- پروتئین: 7 گرم
سخن پایانی: چرا دیگر نان پیتا نخرید؟
وقتی میتوانید در کمتر از 2 ساعت، نان پیتای تازه، گرم و خوشمزه در خانه بپزید، چرا باید نانهای صنعتی بخرید؟ این نانها نه تنها سالمتر و خوشمزهتر هستند، بلکه هزینه بسیار کمتری دارند.
نکته نهایی روبی: “بعد از سالها تلاش، فهمیدم که راز نان پیتای عالی، صبر و دمای درست است. حالا خانوادهام دیگر حاضر نیستند نان پیتای فروشگاهی بخورند!”
پس امروز همین حالا دست به کار شوید و طعم واقعی نان پیتای خانگی را تجربه کنید. مطمئن باشید که دیگر هرگز به نانهای آماده برنخواهید گشت!