طرز تهیه مربای به با پوست
اگه عاشق بوی پاییز و عطر خاص به هستی، پس حتما باید طرز تهیه مربای به با پوست رو بلد باشی. این مربا هم خوشرنگه، هم عطرش دیوونهکنندهست و هم وقتی روی نون تازه میمالیش، میفهمی که ارزش تموم زحماتشو داشته. امروز قراره با یه روش کامل و دقیق یاد بگیری چطور مربای به درست کنی که نه له بشه، نه رنگش تیره بشه، و نه شکرک بزنه.
مواد لازم برای تهیه مربای به با پوست
| مواد اولیه | مقدار |
|---|---|
| به سفت و سالم | 1 کیلوگرم |
| شکر | 800 گرم تا 1 کیلوگرم (بسته به ذائقه) |
| آب | 4 لیوان |
| آبلیمو تازه | 1 قاشق غذاخوری |
| هل یا دارچین (دلخواه) | کمی برای عطر بیشتر |
مرحله اول: انتخاب و شستن بهها
برای اینکه مربات رنگ قشنگی بگیره و له نشه، باید از بههای سفت، سالم و زرد طلایی استفاده کنی.
بهها رو خوب بشور تا کرک سطحش پاک بشه. چون قراره مربا رو با پوست درست کنیم، تمیزی پوست خیلی مهمه.
مرحله دوم: خرد کردن بهها
بهها رو با دقت قاچ کن. اول به چهار قسمت تقسیمش کن و هستهها رو جدا کن.
حالا هر قسمت رو به تکههای کوچیکتر برش بزن. دقت کن برشها نه خیلی ریز باشن که له بشن، نه خیلی درشت که خوب نپزن.
یه نکته مهم اینه که از چاقوی استیل استفاده نکنی، چون ممکنه رنگ مربا تیره بشه.

برمن فود، طعم زندگی خونگی! دستورهای اصیل و خوشعطر رو همین حالا توی وبلاگ ببین و امتحان کن.
مرحله سوم: پخت اولیه بهها
تکههای به رو بریز توی قابلمه لعابی یا استیل ضخیم.
چهار لیوان آب بریز روش و بذار با حرارت متوسط شروع کنه به پختن.
وقتی بهها کمی نرم شدن و رنگشون رو به صورتی رفت، زمان اضافه کردن شکره.
مرحله چهارم: اضافه کردن شکر
حالا شکر رو بهش اضافه کن و با قاشق چوبی هم بزن تا یکنواخت بشه.
به محض اینکه شکر بریزی، رنگ مربا شروع میکنه به قرمز شدن. این بخش خیلی هیجانانگیزه!
حرارت رو کم کن و بذار حدود یک تا یکونیم ساعت آرومآروم قل بزنه تا رنگش به قرمز خوشرنگ دربیاد و شربتش قوام پیدا کنه.
مرحله پنجم: اضافه کردن چاشنی و غلیظ شدن
وقتی دیدی شربت مربا داره قوام میاد، یه قاشق غذاخوری آبلیمو بریز داخلش تا از شکرک زدن جلوگیری کنه.
اگه دوست داری عطرش خاصتر بشه، میتونی یه تکه چوب دارچین یا چند دونه هل بریزی توی مربا.
ولی یادت نره بعد از پخت، حتما ادویهها رو خارج کن تا طعمش زیاد غالب نشه.
مرحله ششم: تست قوام مربا
برای تست قوام مربا یه قاشق از شربتش رو روی یه بشقاب سرد بریز.
اگه وقتی بشقاب رو کج میکنی، شربت آروم حرکت کرد و غلیظ بود، یعنی آمادهست.
در غیر این صورت باید چند دقیقه دیگه روی حرارت بمونه.
مرحله هفتم: سرد کردن و نگهداری
بعد از اینکه مربا آماده شد، بذار کاملاً خنک بشه.
سپس داخل شیشههای تمیز و خشک بریز و دربشون رو محکم ببند.
اگه میخوای مدت طولانیتری بمونه، حتما مربا باید کاملاً بدون آب اضافی باشه.

میخوای حرفهای مربا درست کنی؟ آموزش انواع مربا رو توی مجله برمن فود از دست نده!
نکات طلایی در طرز تهیه مربای به با پوست
- پوست به رو نگیر! چون باعث خوشرنگ شدن مربا و قوام بهترش میشه.
- برای رنگ قرمزتر، میتونی اول بهها رو بدون شکر کمی بجوشونی تا رنگشون دربیاد، بعد شکر بریزی.
- اگه دیدی مربات تیره شده، ممکنه حرارت زیاد بوده یا در قابلمه رو بسته گذاشتی. همیشه در قابلمه نیمهباز باشه.
- مربا رو زیاد هم نزن تا تکههای به له نشن.
- بهت توصیه میکنم مربا رو با چای صبحونه امتحان کنی، عطرش بینظیره!
جدول ارزش غذایی مربای به
| ماده مغذی | مقدار تقریبی در هر قاشق غذاخوری |
|---|---|
| کالری | 40 کیلوکالری |
| قند | 10 گرم |
| فیبر | 0.3 گرم |
| ویتامین C | مقدار کم |
| آهن | ناچیز |
مربای به با اینکه شیرینه، ولی چون طبیعی و خونگیه، از هر مربای بازاری سالمتره. فقط باید در مصرفش تعادل رعایت بشه.
تفاوت مربای به با پوست و بدون پوست
| ویژگی | مربای به با پوست | مربای به بدون پوست |
|---|---|---|
| رنگ نهایی | قرمز پررنگ و خوشرنگ | زرد مایل به نارنجی |
| قوام | سفتتر و براقتر | نرمتر |
| عطر | طبیعیتر و بهیادماندنی | سبکتر |
| دوام | بیشتر | کمتر |
سوالات رایج درباره مربای به
۱. چرا مربای من رنگ نگرفته؟
چون یا بهها زیاد پخته نشدهان، یا حرارت زیاد بوده. مربا باید با صبر و حرارت ملایم بپزه.
۲. مربام شکرک زده، چیکار کنم؟
کافیه کمی آبجوش بریزی توش و چند دقیقه دوباره بجوشونیش تا شکر حل بشه.
۳. مربای به چقدر موندگاره؟
اگه خوب پخته باشه و ظرفش تمیز باشه، تا شش ماه توی یخچال سالم میمونه.
خواص شگفتانگیز مربای به
مربای به فقط خوشمزه نیست، کلی خاصیت هم داره.
به سرشار از فیبر، ویتامین C، و آنتیاکسیدانه.
خوردنش باعث تقویت معده و کاهش اضطراب میشه.
حتی بعضیا میگن بوی به خودش یه جور آرامشه!
نکات نگهداری طولانی مدت مربا
- حتماً مربای کاملاً سردشده رو داخل ظرف خشک بریز.
- درب شیشه محکم بسته بشه تا هوا وارد نشه.
- بهتره مربا رو در جای خنک و تاریک نگهداری کنی.
- برای زیبایی و رنگ بیشتر، میتونی کمی زعفران دمکرده هم در آخر اضافه کنی.

عاشق عطر به شدی؟ بزن بریم سراغ مربای به بدون شکر در وبلاگ برمن فود و نسخه سالمترش رو یاد بگیر!
سرو مربای به با پوست
مربای به با پوست، با نون تازه و کره یه صبحونه شاهانهست!
میتونی کنار چای دارچینی سروش کنی یا برای تزئین کیک و دسر هم ازش استفاده کنی.
ترکیب مربای به با خامه صبحونه یا ماست یونانی هم بینظیره!
جمعبندی
الان دیگه تو هم بلدی طرز تهیه مربای به با پوست رو درست مثل یه حرفهای.
فقط کافیه یه بار امتحانش کنی تا عاشق اون رنگ قرمز خاص و بوی معرکهش بشی.
یادت نره مربا فقط یه خوراکی نیست، یه حس نوستالژی و یه عطر پاییزیه که توی هر قاشقش خاطره موج میزنه.