طرز تهیه سس فرانسوی برای مرغ گریل ‌شده| تجربه ‌ای متفاوت

طرز تهیه سس فرانسوی برای مرغ گریل ‌شده

طرز تهیه سس فرانسوی برای مرغ گریل ‌شده| تجربه ‌ای متفاوت

اگه اهل آشپزی و تجربه کردن طعم‌های جدید باشی، مطمئنا مرغ گریل ‌شده یکی از غذاهای محبوبت محسوب میشه. حالا تصور کن کنار این مرغ خوشمزه، یه سس فرانسوی مخصوص داشته باشی که هم طعم غذا رو خاص کنه و هم ظاهرش رو شیک‌تر نشون بده. دقیقا چیزی که توی رستوران‌های لوکس اروپایی سرو می‌کنن.
اینجا قراره قدم به قدم یاد بگیریم طرز تهیه سس فرانسوی برای مرغ گریل ‌شده چطوره و چه رازهایی پشت این طعم بی‌نظیر هست.

چرا سس فرانسوی انتخاب عالی برای مرغ گریل ‌شده است؟

  • ایجاد طعم خاص: ترکیب خامه، خردل دیژون و ادویه‌های خوشبو باعث میشه مرغ گریل شده یه طعم متفاوت پیدا کنه.
  • نرم شدن بافت گوشت: این سس باعث میشه مرغ آبدارتر و لطیف‌تر بشه.
  • زیبایی سرو: ظاهر کرمی و براق سس، مرغ رو جذاب‌تر میکنه.
  • کامل شدن غذا: بدون سس، مرغ گریل شده گاهی ساده به نظر میاد.

مواد لازم برای تهیه سس فرانسوی مخصوص مرغ گریل ‌شده

مواد اولیهمقدار
کره50 گرم
پیاز رنده شده1 عدد متوسط
سیر خرد شده2 حبه
خامه صبحانه1 لیوان
خردل دیژون2 قاشق غذاخوری
عصاره مرغ یا آب مرغنصف لیوان
فلفل سیاهنصف قاشق چایخوری
پاپریکانصف قاشق چایخوری
نمکبه میزان لازم
جعفری خرد شده تازه2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس فرانسوی برای مرغ گریل ‌شده (مرحله به مرحله)

وقتی صحبت از مرغ گریل ‌شده میشه، همه به یه غذای ساده و خوشمزه فکر می‌کنن. اما اگه بخوای این غذای خوشمزه رو حرفه‌ای‌تر کنی، باید یه سس خاص کنارش داشته باشی. سس فرانسوی دقیقا همون چیزیه که طعم مرغ رو چند برابر خوشمزه می‌کنه. حالا با هم قدم به قدم این سس خوشبو و جذاب رو درست می‌کنیم.

مرحله اول: آماده کردن مواد اولیه

قبل از هر چیزی بهتره همه مواد رو روی میز آماده کنی تا وسط کار سردرگم نشی. برای این سس به کره، پیاز، سیر، خامه، خردل دیژون، عصاره مرغ، فلفل سیاه، پاپریکا، نمک و جعفری تازه نیاز داری. خردل دیژون قلب این سس محسوب میشه و همون طعمیه که باعث میشه یه سس معمولی به یه سس فرانسوی واقعی تبدیل بشه.

 آماده کردن مواد اولیه

مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سیر

تو یه تابه نسبتا گود، ۵۰ گرم کره بریز و بذار روی حرارت ملایم تا آب بشه. بعد یه پیاز متوسط رو ریز رنده کن و داخل تابه بریز. حدود ۳ تا ۴ دقیقه هم بزن تا سبک بشه و رنگ طلایی به خودش بگیره. حالا دو حبه سیر خرد شده یا رنده شده اضافه کن و یه دقیقه دیگه تفت بده. یادت باشه سیر رو نسوزونی چون سریع تلخ میشه و کل سس رو خراب می‌کنه.

 تفت دادن پیاز و سیر

مرحله سوم: اضافه کردن خردل و ادویه‌ها

وقتی بوی پیاز و سیر پیچید، وقتشه ادویه‌ها رو وارد کار کنی. دو قاشق غذاخوری خردل دیژون رو بریز توی تابه و سریع هم بزن. بعد نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه و نصف قاشق چایخوری پاپریکا اضافه کن. این ترکیب هم عطر فوق‌العاده‌ای میده هم رنگ سس رو خوشگل‌تر می‌کنه.

اضافه کردن خردل و ادویه‌ها

سس بشامل چیست؟ و چرا در لازانیا استفاده می‌ شود؟

مرحله چهارم: اضافه کردن عصاره مرغ

حالا نصف لیوان عصاره مرغ یا آب مرغ رو به مخلوط اضافه کن. بذار حدود ۵ دقیقه روی حرارت بمونه تا کمی غلیظ بشه. عصاره مرغ علاوه بر اینکه طعم عمیق‌تری به سس میده، باعث میشه مزه‌ها بهتر به هم قاطی بشن. اگه عصاره آماده نداری می‌تونی نصف لیوان آب معمولی رو با یه تکه قرص مرغ جایگزین کنی.

 اضافه کردن عصاره مرغ

مرحله پنجم: خامه رو اضافه کن

اینجاست که سس فرانسوی کم‌کم شکل اصلیشو پیدا می‌کنه. یه لیوان خامه صبحانه یا خامه پرچرب رو بریز توی تابه و مدام هم بزن تا گلوله نشه. خامه وقتی با حرارت ملایم قاطی میشه، سس رو یه دست و کرمی می‌کنه. هرچی خامه با کیفیت‌تر باشه، سس لطیف‌تر و خوشمزه‌تر درمیاد.

خامه رو اضافه کن

مرحله ششم: جعفری تازه برای عطر و رنگ

وقتی سس یکدست شد و کمی غلظت گرفت، دو قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده بریز داخلش. جعفری هم عطر فوق‌العاده‌ای میده و هم رنگ سبزش کنار رنگ کرمی سس، ظاهر خیلی جذابی درست می‌کنه. اگه جعفری تازه در دسترس نبود، می‌تونی از جعفری خشک برمن فود استفاده کنی.

جعفری تازه برای عطر و رنگ

لازمه یه آشپزی حرفه‌ای بشی؟ ادویه‌های متنوع برمن فود رو همین حالا امتحان کن.

مرحله هفتم: تست نهایی طعم

الان وقتشه یه قاشق بچشی! اگه حس کردی کم‌نمکه، مقدار کمی نمک اضافه کن. بعضیا دوست دارن کمی آب لیموی تازه هم به سس بزنن تا طعمش متعادل‌تر بشه. در کل این مرحله کاملا به سلیقه خودت بستگی داره.

تست نهایی طعم

مرحله هشتم: سرو سس با مرغ گریل ‌شده

مرغ‌هات رو که قبلا گریل کردی، بچین توی یه ظرف سرو. بعد سس فرانسوی رو آروم روشون بریز. می‌تونی کمی جعفری تازه و پاپریکا روی سس بپاشی تا ظاهرش هم رستورانی بشه. موقع سرو، همه عاشق این ترکیب میشن چون مرغ آبدار و سس کرمی فرانسوی یه ترکیب رویایی درست می‌کنن.

سرو سس با مرغ گریل ‌شده

نکات طلایی در تهیه سس فرانسوی

  • حتما خامه رو در حرارت ملایم اضافه کن تا نبره.
  • هر وقت حس کردی سس زیادی غلیظه، کمی شیر یا آب مرغ اضافه کن.
  • اگه رقیق بود، بذار چند دقیقه بیشتر بجوشه.
  • برای سس تندتر میتونی فلفل قرمز یا فلفل چیلی هم اضافه کنی.
  • از خردل دیژون اصل استفاده کن چون طعم سس رو خیلی خاص‌تر میکنه.
  • اگه میخوای سس تندتر باشه، مقدار فلفل سیاه و پاپریکا رو بیشتر کن.
  • به جای خامه صبحانه میتونی از خامه پرچرب یا حتی کمی شیر استفاده کنی.
  • برای عطر بیشتر میشه چند قطره آب لیموی تازه هم به سس اضافه کرد.

نتیجه گیری

مرغ گریل شده همیشه خوشمزه است، اما وقتی کنار اون یه سس فرانسوی خوش عطر و طعم باشه، تبدیل به یه غذای رستورانی و لوکس میشه. با رعایت مراحل بالا به راحتی میتونی توی خونه یه غذای خاص درست کنی. حالا دیگه میدونی طرز تهیه سس فرانسوی برای مرغ گریل ‌شده چطوره و چطور میشه یه تجربه متفاوت تو آشپزی داشت.

مرغ گریل شده بدون ادویه کاری برمن فود یه چیزی کم داره! همین حالا سفارش بده.

سوالات متداول درباره سس فرانسوی برای مرغ گریل ‌شده

1. سس فرانسوی برای مرغ گریل ‌شده دقیقا چه طعمی داره؟

سس فرانسوی یه طعم کرمی و لطیف داره که به خاطر خامه و کره‌اش خیلی ملایمه. اما وقتی خردل دیژون و ادویه‌هایی مثل پاپریکا و فلفل سیاه بهش اضافه میشه، یه حالت تند و تیز خوشمزه هم پیدا می‌کنه. همین ترکیب باعث میشه مرغ گریل شده خیلی خاص و حرفه‌ای به نظر بیاد.

2. آیا میشه سس فرانسوی رو از قبل آماده کرد و نگه داشت؟

بله، این سس رو میشه تا دو روز توی یخچال نگه داشت. فقط باید توی ظرف دربسته باشه تا بو نگیره. موقع مصرف هم کافیه بذاری روی حرارت ملایم و کمی شیر یا خامه اضافه کنی تا دوباره نرم و یکدست بشه.

3. اگه خامه در دسترس نداشتم میشه جایگزین کرد؟

آره، خامه نقش اصلی رو داره ولی اگه نداشتی میتونی از شیر پرچرب استفاده کنی. حتی بعضیا ترکیب شیر و کمی کره رو جایگزین میکنن. البته با خامه طعم سس خیلی خاص‌تر میشه.

4. میشه از این سس برای غذاهای دیگه هم استفاده کرد؟

صد در صد! این سس فقط برای مرغ نیست. میتونی با استیک گوشت، فیله ماهی یا حتی سبزیجات گریل شده هم سرو کنی. بعضی‌ها حتی برای ماکارونی یا پاستا هم ازش استفاده میکنن.

5. برای خوشمزه‌تر شدن این سس چه ادویه‌هایی پیشنهاد میشه؟

ادویه‌های اصلیش پاپریکا و فلفل سیاه هستن. ولی اگه دنبال طعم متفاوت‌تری باشی، میتونی کمی کاری یا حتی جوز هندی هم بهش اضافه کنی. استفاده از جعفری تازه یا خشک هم عطر خاصی به سس میده.

مطالب مرتبط:

  1. طرز تهیه سس پستو سبز با ریحان تازه
  2. انواع سس برای بلال | ۱۰ سس خوشمزه سالم و پر طرفدار
  3. سس ترخون برای خوراک مرغ | دستور تهیه | نکات آشپزی و کاربرد ها
  4. طرز تهیه سس گردو برای کباب | دستور کامل با نکات طلایی و خواص بی‌ نظیر
  5. سس ماست و سیر | راهنمای کامل تهیه | ترکیبات و خواص یک چاشنی ساده و مفید
این آموزش را دوست داشتید؟
لایک:
نظر شما:
بوکمارک:
اشتراک گذاری:
پر بحث‌ترین مطالب
عضویت در خبرنامه

اولین نفری باش که از تخفیف‌ها، آموزش‌ها و تازه‌ترین مطالب باخبر می‌شی. فقط کافیه ایمیلت رو وارد کنی!

شما می‌توانید به راحتی با استفاده از شبکه های اجتماعی خود، این آموزش ها و مقالات را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اشتراک گذاری:

آخرین مقالات سایت

آخرین آموزش غذاهای سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی آموزش ها: