طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی خوشمزه و لعاب دار
اگه یه روز هوای سرد و دلچسب پاییزی بیرونه و دلت یه غذای داغ و خوش عطر میخواد، خوراک لوبیا چیتی یکی از بهترین انتخابهاست. هم راحت درست میشه، هم پر از مواد مغذیه، هم حسابی سیرکنندهست. امروز قراره قدم به قدم یاد بگیریم طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی رو طوری که مثل مغازه ایها لعاب بندازه و طعمش فوقالعاده بشه.
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی
| مواد اولیه | مقدار |
|---|---|
| لوبیا چیتی | 2 پیمانه |
| پیاز متوسط | 2 عدد |
| سیر | 3 حبه |
| رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
| سیب زمینی متوسط | 1 عدد (اختیاری) |
| نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
| روغن | 3 قاشق غذاخوری |
| آب | حدود 5 لیوان |
| آبلیمو یا سرکه | 1 قاشق غذاخوری |
| گوجه فرنگی تازه | 1 عدد (دلخواه) |
مرحله اول: خیس کردن لوبیا چیتی
اول از همه لوبیا چیتی ها رو خوب پاک کن و بشور. بعد داخل یه ظرف بزرگ بریز و روش آب سرد اضافه کن.
بذار حداقل ۸ ساعت (یا از شب تا صبح) خیس بخوره. این کار باعث میشه نفخش گرفته بشه و موقع پخت زودتر بپزه.
در این مدت چند بار آبش رو عوض کن تا تمیزتر بشه.
مرحله دوم: پخت اولیه لوبیا
بعد از خیس خوردن، لوبیاها رو آبکش کن و بریز داخل قابلمه. حدود ۴ لیوان آب تازه بریز و بزار با حرارت ملایم بپزه.
اگر حوصله ات نمیشه از اول بپزی، میتونی از زودپز استفاده کنی که در عرض ۳۰ تا ۴۵ دقیقه کاملاً بپزه.
فقط حواست باشه که لوبیا نیمپز نباشه چون تا انتهای پخت خوراک دیگه لعاب نمیندازه.
مرحله سوم: آماده کردن سس مخصوص
وقتی لوبیا در حال پخته، برو سراغ پیازها.
پیازها رو نگینی خرد کن و داخل روغن تفت بده تا طلایی و کاراملی بشن. بعد سیر رنده شده رو اضافه کن و کمی دیگه تفت بده تا عطرش دربیاد.
حالا زردچوبه و فلفل سیاه رو بریز و بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه کن.
رب رو حداقل ۲ تا ۳ دقیقه تفت بده تا بوی خامیش گرفته بشه و رنگ قشنگی بگیره.
اگه خواستی طعم گوجه طبیعی تر باشه، یه عدد گوجه تازه رنده شده هم اضافه کن.

برمن فود، همراه همیشگی آشپزی خوشعطر و خانگی! تازهترین دستورها رو همین الان ببین و امتحان کن.
مرحله چهارم: ترکیب لوبیا با سس
وقتی لوبیا کاملاً پخت، سس آماده شده رو به قابلمه لوبیا اضافه کن و با قاشق هم بزن.
حالا نوبت افزودن نمک و کمی آبلیمو یا سرکهست.
این چاشنی باعث میشه خوراکت مزه ی دلپذیری پیدا کنه و لعابش قشنگ غلیظ بشه.
اگه دوست داری خوراکت سنگینتر و غلیظتر باشه، میتونی یه عدد سیبزمینی نگینی هم داخلش بریزی تا با پختنش لعاب بیشتری بده.
مرحله پنجم: لعاب انداختن خوراک
بزار خوراک حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت خیلی کم قل بزنه.
هر از گاهی همش بزن تا ته نگیره.
راز اصلی لعابدار شدن خوراک لوبیا چیتی همینه؛ حرارت کم و زمان زیاد.
در آخر که دیدی آبش کم شده و غلیظ و خوشرنگه، آمادهست.
میتونی بچشی و در صورت نیاز کمی نمک یا آبلیمو اضافه کنی.
نکات طلایی برای پخت خوراک لوبیا چیتی
- اگه میخوای خوراک لوبیا چیتی رو فریز کنی، سیبزمینی اضافه نکن چون بعد از یخزدن بافتش خراب میشه.
- بعضیا یه قاشق چایخوری آرد ذرت یا آرد سفید توی آخر پخت میزنن تا لعابش بیشتر بشه.
- اگه بخوای خاصترش کنی، میتونی کمی گوشت چرخکرده یا سوسیس هم بهش اضافه کنی.
- برای خوشعطر شدن خوراک، یه ذره پودر دارچین یا زیره امتحان کن؛ نتیجه عالی میشه.
ارزش غذایی خوراک لوبیا چیتی
| ماده مغذی | مقدار تقریبی در هر وعده |
|---|---|
| کالری | حدود ۳۵۰ کیلوکالری |
| پروتئین | ۱۵ گرم |
| فیبر | ۱۳ گرم |
| آهن | ۲.۵ میلیگرم |
| ویتامین B1 | ۰.۳ میلیگرم |
خوراک لوبیا چیتی به خاطر فیبر بالا باعث احساس سیری طولانی میشه، قند خون رو تنظیم میکنه و برای رژیمهای سالم خیلی مناسبه.
سرو خوراک لوبیا چیتی
میتونی این خوراک خوشمزه رو با نون بربری یا سنگک تازه سرو کنی.
بعضیا هم دوست دارن با ترشی یا خیارشور کنارش میل کنن.
اگه بخوای رسمیترش کنی، روشو با کمی جعفری خردشده یا پیاز سرخکرده تزئین کن.

میخوای غذاهات حرفهایتر بشن؟ راهنمای طعمدهندههای طبیعی رو توی مجله برمن فود بخون!
تنوع در طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی
🍅 خوراک لوبیا با قارچ
اضافه کردن قارچ ورقهای به خوراک باعث میشه طعمش خاصتر و مقویتر بشه.
کافیه قارچها رو جدا تفت بدی و آخر پخت اضافه کنی.
🌶 خوراک لوبیا تند
اگه اهل غذاهای تندی، کمی فلفل قرمز یا پودر چیلی بریز تا حسابی گرمت کنه.
🥔 خوراک لوبیا با سیبزمینی
اضافه کردن سیبزمینی باعث میشه خوراک لعاب بیشتری داشته باشه و برای سیر شدن فوقالعادهست.

عاشق دستورهای خونگی هستی؟ بزن بریم سراغ بقیه دستورهای ایرانی خوشمزه توی وبلاگ برمن فود!
سوالات متداول درباره خوراک لوبیا چیتی
۱. میشه خوراک لوبیا چیتی رو بدون رب درست کرد؟
بله، ولی رنگ و طعمش کمتر جذاب میشه. بهتره از گوجه تازه استفاده کنی تا طبیعیتر بشه.
۲. لوبیا چیتی خام سمیه؟
آره، حتما باید خوب پخته بشه چون لوبیای خام حاوی ترکیباتی هست که برای معده ضرر داره.
۳. خوراک لوبیا چیتی چند روز تو یخچال میمونه؟
تا سه روز با ظرف دربسته و دمای یخچال مشکلی نداره.
جمعبندی
خوراک لوبیا چیتی یکی از اون غذاهاییه که هم سادهست، هم خوشمزه و هم خاطرهانگیز.
با رعایت چند تا نکته کوچیک میتونی یه خوراک حرفهای درست کنی که عطرش تا خونه همسایه بره!
حالا که یاد گرفتی طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی به سبک برمن فود، وقتشه دست به کار بشی و یه دیگ خوشعطر و لعابدار درست کنی.